Tax-and-Balances-logo-01

Toch geen geld terug van Belastingdienst: ‘Ze spelen een spelletje met ons’

Een deel van de gedupeerden van de kindertoeslagenaffaire heeft al geld ontvangen van de Belastingdienst. Andere gedupeerden krijgen nog bericht. Volgens de belastingdienst hoeft een groot deel van hen echter helemaal niet te rekenen op compensatie.

Deze berichten van de Belastingdienst leiden bij sommigen tot boosheid. Zo zaten de kinderen van een mevrouw op een kinderopvang die fraudeerde met haar DigiD. Alle ontvangen toeslagen van die tijd en daarna zijn op haar verhaald. Bezwaar maken had geen zin. Haar schuld liep op tot 100.000 euro.

Ze kreeg onlangs van haar contactpersoon bij de Belastingdienst te horen dat ze tot de groep zogenaamde zelfmelders behoorde en daarom geen compensatie krijg. Maar destijds had de Belastingdienst juist aan haar gevraagd zich aan te melden als gedupeerde, zodat haar dossier opnieuw zou worden bekeken. Nu wordt dat dus aangegrepen als reden dat ze niet tot de doelgroep (CAF) voor compensatie behoort. De bal ligt nu weer bij haar om het tegendeel te bewijzen.

Het kabinet heeft 500 miljoen euro gereserveerd voor compensatie. Bovendien heeft Staatssecretaris Van Huffelen zelfs aangifte gedaan tegen medewerkers van de Belastingdienst. Duidelijk is daarmee dat bij de Belastingdienst sprake was van misstanden. Gedupeerden die te horen krijgen dat ze geen compensatie krijgen, begrijpen dat niet.  

Let op: De Belastingdienst lijkt met niet-inhoudelijke argumenten, dus zonder het dossier goed te beoordelen, gedupeerden alsnog uit te sluiten van compensatie. Ze moeten dan zelf weer in actie komen. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd.

Deel dit artikel:

Klantenstop

Op dit moment hebben wij een klantenstop! Uiteraard blijven we bereikbaar voor onze vaste klanten op de bekende kanalen.

Excuses voor het ongemak.

Team Tax & Balances

Tax-and-Balances-logo-01

Solliciteren

Toch geen geld terug van Belastingdienst: ‘Ze spelen een spelletje met ons’