Tax-and-Balances-logo-01

Een dividenduitkering in 2014?

Eén van de maatregelen die de regering heeft aangekondigd op Prinsjesdag is om mensen te stimuleren om hun “beklemde” vermogen vrij te maken in 2014. Door de stamrechtvrijstelling af te schaffen wordt voorkomen dat er nieuwe gevallen van beklemd vermogen ontstaan. Ook voor de huidige vermogens heeft de regering de nodige (tijdelijke) aanpassingen doorgevoerd.

Een maatregel die we hier willen bespreken is het aangepaste tarief in box 2 van de inkomstenbelasting. Dit tarief is in 2014 tijdelijk verlaagd van 25% naar 22%. Heeft u meer dan 5% van de aandelen in een vennootschap, bijvoorbeeld omdat u uw bedrijf of stamrecht hierin heeft ondergebracht? Dan valt uw aandelenpakket ook binnen dit regime. Dividenduitkeringen en de verkoop van aandelen worden dan binnen dit regime belast.

Zoekt u naar een manier om wat extra vermogen vrij te maken? Om misschien gebruik te kunnen maken van de verhoogde schenkingsvrijstelling? Dan zou een dividenduitkering in 2014 misschien een voordelige manier kunnen zijn. Maar dat is natuurlijk niet in iedere situatie zo! Voordat u besluit om over te gaan tot een uitkering is het van belang om uw situatie goed in kaart te brengen en te bekijken of u goed doet aan een uitkering: het zou goed mogelijk zijn dat er een betere optie is.

De adviseurs van Tax & Balances helpen u bij het maken van deze keuze. Zij brengen uw situatie in kaart en adviseren u op maat; alleen dan kunt u met vertrouwen een goed besluit nemen!

Deel dit artikel:

Klantenstop

Op dit moment hebben wij een klantenstop! Uiteraard blijven we bereikbaar voor onze vaste klanten op de bekende kanalen.

Excuses voor het ongemak.

Team Tax & Balances

Tax-and-Balances-logo-01

Solliciteren

Een dividenduitkering in 2014?