Tax-and-Balances-logo-01

Corona-ontslag manager restaurantketen

Op 14 maart 2020 zijn de managers van een keten van hamburgerrestaurants gewaarschuwd om de interne berichtgeving over komende maatregelen zorgvuldig in de gaten te houden. Op 15 maart 2020 heeft de minister aangekondigd dat alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland vanaf 18:00 uur de deuren sluiten en gesloten blijven tot en met 6 april. Desondanks heeft de assistent manager op 16 maart het restaurant geopend. Hij wordt op staande voet ontslagen.

De restaurantketen verwijt de manager dat hij (1) in strijd met de afgekondigde overheidsmaatregelen en heldere instructies en ondanks mededelingen van een directe collega toch het restaurant op 16 maart 2020 geopend heeft, (2) geen contact heeft opgenomen met zijn leidinggevende, waardoor medewerkers en gasten in gevaar zijn gebracht door verhoging van de kans op besmetting en (3) het veroorzaken van imagoschade.

De rechter is het met de manager eens dat na de persconferentie van 15 maart 2020 niet geheel duidelijk was of de gedwongen sluiting ook volledig gold voor restaurants met een drive thru- en/of home delivery faciliteit. Maar de manager had bij zorgvuldige lezing van de interne berichten die hij daarna ontving kunnen weten dat de restaurants in ieder geval tot 6 april 2020 gesloten zouden blijven en alleen afhalen via drive thru en thuisbezorging toegestaan was.

De manager had op z’n minst de moeite moeten nemen om via zijn leidinggevende of het hoofdkantoor bevestigd te krijgen dat tot opening kon worden overgegaan. Door dit na te laten, verschenen niet alleen negatieve berichten op social media over zijn vestiging maar ontstonden daar ook gezondheidsrisico’s voor collega’s en gasten. De manager heeft daarmee een gevaarzettende situatie in het leven geroepen.

De rechter is van oordeel dat het ontslag op staande voet terecht is gegeven.

Deel dit artikel:

Klantenstop

Op dit moment hebben wij een klantenstop! Uiteraard blijven we bereikbaar voor onze vaste klanten op de bekende kanalen.

Excuses voor het ongemak.

Team Tax & Balances

Tax-and-Balances-logo-01

Solliciteren

Corona-ontslag manager restaurantketen